Search
Close this search box.

Bijzonder overnachten met kids? Bekijk deze 5 tips!

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Willen jullie er binnenkort even een nacht of weekend tussenuit met het hele gezin, maar wil je niet overnachten in een standaard hotelkamer? Wij hebben in dit artikel de 5 mooiste opties voor je uitgezocht, voor een bijzondere overnachting. Denk bijvoorbeeld aan een huisje vol met luxe, een beach villa op het strand of een villa met aanlegsteiger zodat je ook nog met de sloep het water op kan gaan. Niet iedereen kan zeggen dat hij in de ochtend verse broodjes heeft gehaald via het water, toch?

Een overnachting in een andere omgeving is voor kinderen vaak al een avontuur op zich. Maar wanneer je er net iets meer van maakt, wordt het een overnachting om niet snel te vergeten. Want wie kan er nu zeggen dat hij wakker is geworden met eekhoorns voor het raam, of zo vanuit bed het strand op kan lopen? Neem daarbij de andere pluspunten van een vakantiepark, en het is de perfecte minivakantie! Kies je voor een park met weinig faciliteiten, omdat je er vooral voor de rust komt? Dan is het zeker de moeite waard de omgeving te ontdekken.

Waterstaete Ossenzijl, Ossenzijl, Nederland

Dit park zorgt ervoor dat jullie echt een bijzondere overnachting hebben. Hier vind je namelijk luxe villa’s die direct aan het water staan, en ook nog eens voorzien zijn van een aanlegsteiger met een sloep. Je hebt de auto tijdens je verblijf dus zeker niet nodig, en kunt alles over het water doen. Er zijn voldoende plekken waar je naartoe kunt varen en meerdere plekken om aan te leggen. Op het park zelf zijn er vismogelijkheden, er is een broodjesservice en er is waterrecreatie. Ook is er een speeltuin voor de kinderen en heb je de mogelijkheid fietsen te huren. Nationaal Park Weerribben-Wieden is vlak bij en er zijn zelfs wateren waar je een duik in mag nemen.

De Katjeskelder, Oosterhout, Noord-Brabant

Eigenlijk is dit park veel te leuk voor maar 1 overnachting, dus het is zeker de moeite waard na te denken over een weekend of zelfs een week. Dit vakantiepark is namelijk een echt familiepark, waar over alles is nagedacht. De huizen zijn vrijstaand, dus je hebt geen last van je buren, en je bevindt je midden in het bos. Dat betekent niet alleen dat je de hele dag buiten in de natuur bent, maar ook dat je in de ochtend wakker wordt met eekhoorns voor het raam. Verder is er een zwembad, een animatieteam, een speeltuin en kun je in de omgeving van het park ook veel doen en ontdekken.

Vakantiepark Schaijk, Schaijk, Noord-Brabant

Op dit mooie vakantiepark midden in de bossen, staan unieke vakantiewoningen. Mooie villa’s van hout, waardoor ze perfect in de natuurrijke omgeving passen. Je hebt hierbij geen last van je buren, en hebt echt het gevoel dat je in de natuur slaapt. Buiten in de natuur spelen kan de hele dag, maar wanneer het slecht weer is, ga je naar het indoor speelbos. Deze is zo levensecht, dat je niet eens het idee hebt dat je binnen bent. Ook is er een bowlingbaan, zijn er vismogelijkheden en is er een watersplashbaan. En wil je de omgeving verkennen? Dan kunnen er fietsen en e-bikes gehuurd worden op het park, zodat je niet met de auto hoeft te gaan.

Strandhuisjes Julianadorp, Julianadorp Aan Zee, Noord-Holland

Slapen op het strand, er zijn niet veel mensen die dat kunnen zeggen. Boek je hier een luxe beach house, dan ben je er zeker van dat jij wakker wordt op het strand en meteen het zand tussen je tenen voelt. Alle huisjes staan namelijk op het strand, ver weg van de drukte met alleen het geluid van het water om je heen. Vanuit je bed kun je zo de zee in duiken, of het strand op gaan om een zandkasteel te maken. ben je uitgespeeld, dan kun je in je eigen huisje douchen, en hier hoef je niet eens ver voor te lopen! uiteraard is er meer te doen dan alleen op het strand zitten. Huur een fiets en ga op verkenning in en rondom Julianadorp of Den Helder. Vlak bij de huisjes is het ook mogelijk surfles te krijgen, maar je kunt ook gaan golfen of minigolfen met de kinderen.

Roompot Gulpen, Gulpen, Limburg

Een overnachting in Nederland, maar waarbij je niet het idee hebt dat je in Nederland bent. Dat is het gevoel dat dit park je geeft. Op het park heb je namelijk een geweldig uitzicht over de vallei, wat al buitenlands aanvoelt. Daarnaast vind je op het park verschillende bijzondere lodges. Denk aan een bunkerachtige lodge met een hottub, of een houten lodge in een unieke vorm, met een sauna. Op het park vind je sport en animatie en een speeltuin. Alle belangrijk sportuitzendingen worden live uitgezonden, er is een kleine supermarkt aanwezig en een centraal oplaadpunt voor elektrische auto’s. ook is er een restaurant en afhaalservice, en heb je de mogelijkheid om fietsen te huren. Met de fiets kun je naar het subtropische zwembad in Gulpen, naar Vaals of naar Maastricht. Uiteraard zit je hier ook vlak bij Valkenburg en kun je daar de grotten bezoeken, of je maakt een uitstapje naar Luik of Aken.

Maak het zelf bijzonder

Ongeacht waar je slaapt en hoe uniek de locatie is, kun je het zelf altijd extra bijzonder maken. Laat de kinderen bijvoorbeeld samen slapen, als dat normaal nooit het geval is, of ga met zijn allen in de woonkamer slapen. Leg de matrassen bij elkaar, pak wat chips, popcorn en drinken en houd een filmavond. Gegarandeerd dat de kinderen dit meer waarderen dan een luxe hottub in de tuin waar ze niet zoveel aan hebben. Samen herinneringen maken is het allerbelangrijkste, want dat is wat kinderen zich uiteindelijk herinneren. Niet de locatie van een huisje of park, maar wél dat wat jullie in dat huisje samen hebben gedaan. Neem spelletjes mee van thuis en houd een spelletjesmiddag, of ga samen de keuken in om eens iets nieuws uit te proberen. En is er wat te doen op het park of in de omgeving? Maak hier dan zeker gebruik van. Leg je telefoon weg en geniet van het samenzijn.

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor vakantieboeken.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

Marokko last minute

Egypte last minute

Vakantie Mexico

Zakynthos vakantie

Alanya Last minute

Kos All inclusive 

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Partners van VakantieBoeken.nl