Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meer vluchten geannuleerd in 2022 dan tijdens COVID-19

Valerina Prins

Valerina Prins

Deze zomer stond de wereld van het vliegverkeer op zijn kop, en niet in positieve zin. Als je deze zomer vanaf Schiphol vloog is dit je vast niet ontgaan. Lange rijen in de vertrekhal, wanhopige reizigers en geannuleerde vluchten; Schiphol was een groot chaos. Hoe kon het zo mis gaan? Er zijn dit jaar meer vluchten geannuleerd dan tijdens COVID-19. Om erachter te komen wat hiervan de oorzaak was nemen we een kijkje in de problemen van Schiphol.

Personeelstekort 

De oorzaak van de chaos op met name Schiphol maar ook tal van andere luchthavens is terug te leiden naar één probleem: het grote personeelstekort waar luchthavens mee kampen. Onder andere doordat tijdens COVID-19 luchthavens voor lange tijd gesloten waren is er veel personeel weggegaan dat uiteindelijk niet terug gekomen is. En met het huidige tekort aan personeel in vrijwel elke sector is het niet eenvoudig dit probleem snel te verhelpen. Het tekort aan personeel zorgt voor langere wachttijden, omdat er simpelweg niet genoeg handen zijn het werk sneller te laten verlopen. 

Het personeelstekort is de kern van het probleem op Schiphol, maar er zijn nog andere factoren die een rol spelen bij de chaos op Schiphol. Na de pandemie van de afgelopen jaren waren er veel toeristen die deze zomer niet konden wachten om weer op reis te gaan. Dit is namelijk het eerste jaar dat reizen praktisch gezien weer zoals vanouds kan, zonder restricties of testbeleid. Je had dus extra veel enthousiaste reizigers en een groter personeelstekort dan gebruikelijk. Niet bepaald de beste combinatie!

Volgend jaar wil Schiphol deze problemen voorkomen en heeft daarom preventief al veel vluchten geannuleerd om het aantal reizigers op Schiphol redelijk onder controle te houden. Daarbij moet Schiphol eind 2023 verder krimpen om zich aan het nieuwe stikstofbeleid te houden. Hopelijk zullen vanaf dan deze problemen verleden tijd zijn. 

Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor vakantieboeken.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Single reizen in groepsverband

Reizen is fantastisch. Het ontdekken van nieuwe landen, nieuwe culturen en het ondernemen van activiteiten in een ander land zorgen ervoor dat je weer uitgerust

Lees Meer
Partners van VakantieBoeken.nl